Komercijalna banka osniva filijalu u Frankfurtu

Bez autora
Feb 22 2011

Upravni odbor beogradske Komercijalne banke zakazao je za 7. mart tekuće godine vanrednu skupštinu akcionara na kojoj će, između ostalog, biti i razmatran predlog odluke o osnivanju Komercijalne banke Gmbh u Frankfurtu. Kao dan akcionara utvrđen je 16. februar a pravo glasa imaju svi akcionari i njihovi punomoćnici koji su na taj raspolagali sa najmanje 1 odsto akcija. Osim razmatranja osnivanje filijale u Nemačkoj, na dnevnom redu biće i predlog odluke „o izdavanju emisije akcija po vrsti i klasama radi smanjenja njihove nominalne vrednosti i po tom osnovu zamene akcija“. Akcije Komercijalne banke od početka godine beleže odličan promet (u proseku dnevno 17,1 milion dinara) uz rast vrednosti od 15,2 odsto...

Komercijalna banka osniva filijalu u FrankfurtuUpravni odbor beogradske Komercijalne banke zakazao je za 7. mart tekuće godine vanrednu skupštinu akcionara na kojoj će, između ostalog, biti i razmatran predlog odluke o osnivanju Komercijalne banke Gmbh u Frankfurtu.

Kao dan akcionara utvrđen je 16. februar a pravo glasa imaju svi akcionari i njihovi punomoćnici koji su na taj raspolagali sa najmanje 1 odsto akcija.

Osim razmatranja osnivanje filijale u Nemačkoj, na dnevnom redu biće i predlog odluke „o izdavanju emisije akcija po vrsti i klasama radi smanjenja njihove nominalne vrednosti i po tom osnovu zamene akcija“.

Akcije Komercijalne banke (BSE:KMBN) od početka godine beleže odličan promet (u proseku dnevno 17,1 milion dinara) uz rast vrednosti od 15,2 odsto. Proteklih dana najveći generator visokih realizacija na ovoj relativno nelikvidnoj hartiji bio je američki investicioni fond Morgan Stanley koji je skoro u potpunosti likvidirao poziciju u najvećoj domaćoj banci pod kontrolom države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik